KEZDŐLAP  |  MAGUNKRÓL  |  EZ TÖRTÉNT  |  SAJTÓ  |  KÖZGYŰLÉS  |  ELÉRHETŐSÉG             
Tagság
Alapszabály
SzMSz
Netikett
Programok
Ifjúsági tagozat
NOE érdekvédelem
Pályázatok
Hasznos infók
Hasznos linkek
Képek
Kedvezmények
Ajándék ötletek
Támogatóink
Emlékül
Adó 1%
   
 
   
 
  GYERMEKNAP 2008  
 
2008. május 25-én 10 órakor ünnepi megnyitóval vette kezdetét hivatalosan az érdi gyermeknap.
Kardosné Gyurkó Katalin néhány szívhez szóló mondatban nyitotta meg a gyereknapot, amely ekkor már kb. 1 órája beindult.
Nagyon szép környezetben, az érdi Földrajzi Múzeum gyönyörű, rendezett kertjében zajlott az esemény.
Még az időjárás is nekünk kedvezett. Szép, napsütéses idő volt, de nem túl meleg.
Gyerekeimmel a múzeumkerten kívül, a Tűzoltóság előtt felállított ugráló várnál kezdtük, amely ingyenes volt, és egész nap üzemelt. Tulajdonképpen nem is ugráló vár volt, hanem gumi mászóka és csúszda. Bár egy kicsit sok gyerek volt fent egyszerre, és sok anyukát a frász kerülgetett, hogy mikor sérül meg valaki, kisebb sebekkel megúsztuk, és végre egyszer, a kifulladásig csúszdázhattak gyermekeim, anélkül, hogy az órát kellett volna nézni, hogy mikor jár le az idő.
Csúszások szüneteiben elsétáltunk a Művelődési Ház elé, ahol az egyik gyerekem játékos sportfeladatokat oldott meg, a másiknak pedig az arcát festették ki.
Mindeközben megadtam a nevem és email címem a Vöröskereszt kedves munkatársának, akitől ennek fejében minden gyerkőc választhatott 1-1 játékot. Kaptunk egy lufidíszítő készletet, egy klassz kézilabdát, meg egy kulcstartó gumiemberkét is.
Amikor a gyerekek megéheztek, a gumicsúszda mellett palacsintát és innivalót kaptunk, és még egy gyorstapaszt is, a csúszdán történt kisebb sérülés orvosolására.
Mindezek után visszatértünk a Múzeumkertbe, ahol gyermekeim íjászkodtak, kézműveskedtek, agyukat tornázatták, táncbemutatót néztek vagy csak szaladgáltak a többi gyerekkel, és kb. 5 percenként hordták hozzám az újabb szerzeményeiket vagy alkotásukat.
Amikor megszomjaztak vagy megéheztek, szeretettel várta őket a büfé, ahol nemcsak zsíros kenyeret és vizet adtak, hanem mindenféle más földi jót is.
Ezután jómagam és mások is egy kis mozgásra vágytunk. Voltak, akik fociztak, mi pedig Métázni kezdtünk. Ez a sport nagyon hasonlít a baseball-hoz, ütővel, labdával, 2 csapattal játsszák, és sokat kell rohanni. Nagyon jó játék, mit számít közben néhány elszaggatott izomrost?
Újra eljött a Görömbő Kompánia hozzánk és csak szőtte-szőtte velünk a mesét.
Délután 3-kor kezdődött a Brazília verseny, melyre 5 család nevezett. A versenyen sokféle módon adtunk számot tudásunkról: Activity-vel, Totó-val, terménykép ragasztással, illetve „Mindent vagy Semmit! Játékkal, hogy csak néhányat említsek. Azt hiszem - függetlenül a versenyen elért eredménytől – mindannyian élvezetesnek találtuk a tudás kikérdezésének ezt a módját. És a végén mindenki nyert valamit. Vagy társas játékot vagy focilabdát vagy csokit. Úgyhogy jövőre remélem egy másik országról, hasonló formában versenyezhetünk majd.
Remélem jövőre találkozunk!

Falus Eszter
  

  


Belépés
tagcsaládoknak:

Nagycsaládban élni jó!
Osys Kft.
Érd
Bajcsy-Zs. út 15.

Keresztyén könyvek és ajándékok, igés kerámia, póló, kereszt, játék
konyvesbolt.oromhir.hu
web: osys