KEZDŐLAP  |  MAGUNKRÓL  |  EZ TÖRTÉNT  |  SAJTÓ  |  KÖZGYŰLÉS  |  ELÉRHETŐSÉG             
Tagság
Alapszabály
SzMSz
Netikett
Programok
Ifjúsági tagozat
NOE érdekvédelem
Pályázatok
Hasznos infók
Hasznos linkek
Képek
Kedvezmények
Ajándék ötletek
Támogatóink
Emlékül
Adó 1%
   
 
   
 
  Fundoklia-völgy takarítás  
 
Egy álom halad a megvalósulása felé, miszerint a Fundoklia-völgy természetvédelmi területként egyszer olyan lesz, mint amit tőlünk távolabb eső tájakon láthatunk: tiszta, szép, és bántódás nélküli.

2007. március 31-én a Fundoklia-völgyben 10 órától kezdődött és kora délutánig tartott a szemétgyűjtés. Lelkes emberek, köztük különösen lelkes gyerekek fogtak neki a szél által hordott lim-lom, a kisebb-nagyobb sitt halmok, a nagyszámú autógumi és sok meglepő tárgy a porszívótól az autóalkatrészeken át a hűtőszekrény alkatrészekig, a befőttesüvegektől az egyszer használatos orvosi eszközökig konténerekbe hordásának. Meglepően gyorsan gyűlt a sok köbméternyi hulladék, jól haladt a munka a ragyogó tavaszi napsütésben. A résztvevők komoly tapasztalatot szerezhettek arról, hogy mekkora munka ekkora területről a szétszórt nem oda való holmit összegyűjteni.

Mikor fognak az érdiek úgy tekinteni erre az értékes területre, mint saját természetvédelmi területünkre, amit ugyanúgy óvunk, mint a saját kertünket?

A természetvédelmi területünk közös értékünk, aminek megóvása nemcsak a maroknyi lelkes emberen múlik, hanem minden érdekelt érdi tettre készségén, a környéken lakók akaratától a hivatalainkban dolgozók hozzáállásáig. A valódi, hosszú távú megoldás létrehozása összetett feladat, aminek elvégzéséhez minden bizonnyal kevés a civil lelkesedés, szükség van szakértők bevonására és a hatóságok, a hivatalok komoly szándékára. Lehet, hogy nem másra, mint személyes tapasztalatra van szükségük e téren? Vajon mi kell ahhoz, hogy legközelebb ott legyenek a tett színhelyén velünk?

A nagycsaládosok vidám csapata jelenlétével és munkájával tett érte és tenni is fog érte, hogy gyerekeink számára ne álom legyen az, amit fontosnak tartunk és munkánkkal belátható módon valósággá tehető.

Süle Zsolt
Ága-Boga Érdi Nagycsaládos Csoport

  

  

Belépés
tagcsaládoknak:

Nagycsaládban élni jó!
Osys Kft.
Érd
Bajcsy-Zs. út 15.

Keresztyén könyvek és ajándékok, igés kerámia, póló, kereszt, játék
konyvesbolt.oromhir.hu
web: osys