KEZDŐLAP  |  MAGUNKRÓL  |  EZ TÖRTÉNT  |  SAJTÓ  |  KÖZGYŰLÉS  |  ELÉRHETŐSÉG             
Tagság
Alapszabály
SzMSz
Netikett
Programok
Ifjúsági tagozat
NOE érdekvédelem
Pályázatok
Hasznos infók
Hasznos linkek
Képek
Kedvezmények
Ajándék ötletek
Támogatóink
Emlékül
Adó 1%
   
 
   
 
  CSALÁDI NAP a Múzeumkertben  
 
Egy hűvös februári taggyűlésen történt a nagy elhatározás: szervezzünk egy családi napot!
Egy olyan napot, ahol hadat üzenünk a mai kor divatjának. Olyat, ahol a fellépők, a résztvevők fontosnak tartják, hogy a gyermekek megismerjék elfeledett értékeinket: az élő zene varázsát, a népmese hatalmát, a kézzel készített játékok személyes üzenetét a futószalagon gyártott áruházi tömegtermékkel szemben.
Az ötlet megszületésekor nem volt egyebünk, mint az elhatározásunk és a kezdeti lelkesedésünk. A családi nap megvalósulása nagyon sok ember közös munkájának köszönhető.
Szeretném megköszönni a Raiffeisen Bank Érdi Fiókjának és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának, hogy megelőlegezték nekünk a bizalmat és maximálisan támogatták a rendezvényünket. Lehetőséget adva arra, hogy színvonalas előadókat hívjunk meg, akik lenyűgözték, elvarázsolták a gyermekeket és szüleiket egyaránt.
Köszönöm Dr. Kubassek János igazgató úrnak és a Földrajzi Múzeum dolgozóinak, hogy ott lehettünk a Múzeumkertben. Csodálatos, hogy a betondzsungelben megőriztek egy tenyérnyi zöld területet, ahol már nem hallatszik felgyorsult életünk lüktető zsivaja. Ahol az ember a csendben oda tud végre figyelni önmagára, a gyermekére, embertársaira.
Köszönöm Hellenbach Gabriellának, hogy eljött közénk, elhozta kézzel készített játékait és lehetőséget adott arra, hogy sok-sok szülő gyermekével közösen készítsen játékot a nap folyamán.
Hálásak vagyunk az Érdi Rózsa Nyomdának, a Vágó Családnak, a Családépítő Egyesületnek a kézműves foglalkozásokért. A Soós Pékségnek a finom kenyérért, a Művelődési Központnak a technikai segítségnyújtásért. Az Osys Kft.-nek, az ÉrdCenternek és a Hamar Családnak a szervezésben való áldozatos munkájukért.
Szervezőként kevés alkalmam volt nyugodtan élvezni a családi napunk programjait. Azonban volt egy-egy pillanat, amikor meggyőződhettem arról, hogy érdemes volt ennyit fáradozni!
Néder Norbert Ládafia bábszínházát ámulva figyelte felnőtt s gyermek egyaránt. A népmesét mindenki jól ismerte, de mennyire más volt így látni, az előadó által készített fa bábukkal és citera kísérettel! A történet vége előtt a szülők arcán is feszült várakozás tükröződött, s ekkor egy-egy pillanatra láthatóvá vált a Bennük élő gyermek! Nekik is szükségük volt a feszültséget feloldó igazságos befejezésre, és a végén apraja-nagyja együtt örült a szereplőkkel.
Olyan sok időt töltünk el felnőttként, gyakrabban kellene gyermekké válnunk!

A gyerekeknek nincs ízlésük – szokta mondogatni az egyik édesanya. Van benne igazság.
Gyermekeink ízlésvilágát mi is alakíthatjuk, formálhatjuk. Hagyományaink ápolása, a közösen együtt töltött pillanatok: téglák. Téglák, melyekre a felnőttkor épül. Ha ezek hiányoznak labilis lesz az építmény.

Gyurkó Kata
szervező

  


Belépés
tagcsaládoknak:

Nagycsaládban élni jó!
Osys Kft.
Érd
Bajcsy-Zs. út 15.

Keresztyén könyvek és ajándékok, igés kerámia, póló, kereszt, játék
konyvesbolt.oromhir.hu
web: osys