KEZDŐLAP  |  MAGUNKRÓL  |  EZ TÖRTÉNT  |  SAJTÓ  |  KÖZGYŰLÉS  |  ELÉRHETŐSÉG             
Tagság
Alapszabály
SzMSz
Netikett
Programok
Ifjúsági tagozat
NOE érdekvédelem
Pályázatok
Hasznos infók
Hasznos linkek
Képek
Kedvezmények
Ajándék ötletek
Támogatóink
Emlékül
Adó 1%
   
 
   
 
  AJÁNDÉK ÖTLETEK  
 
Fűvészkönyv gyerekeknek
Az ismeretlen ismerős

Szépen illusztrált mesés fűvészkönyvet mutatott be december első péntekén a gyermekkönyvtárban a két szerző: az érdi illusztrátor, G. Kristóf Éva, aki fiatal nagyiként maga tanult meg rajzolni, s ma már a rangosabb kiállításokon is gyakran szerepel és soproni költőnő barátnője, Rakovszky Zsuzsa.
„Segítsetek!- kérte az erdőtündér. - A kis tárnics nem tud elaludni!” Máris felkerekedik a csíkos bogár a mandolinnal, a katica a fuvolával és a tücsök a hegedűjével. Az altatódalt a zenemanó karmester vezényli átszellemülten, míg álomra nem szenderedik a kékszemű tárnics.” A villanásszerű történet alatt a mesében szereplő növényről egy kedves költemény áll. A hátteret hozzá a teljes oldalon is felsejlő növény rajza adja. Az átellenes lapon pedig a vers főszereplőjét látjuk manós, tündéres változatban és eredeti szépségében egyaránt.
„Kincs ez a könyv” – mondták, akik belelapoztak. Egyetért evvel maga a költőnő, Rakovszky Zsuzsa is, akinek a magyar irodalmi élet jeles tagjaként odaítélték a sok elismerés után az Aegon Művészeti Díjat is az idén. Zsuzsa ugyanis azért gondolt egy gyermekeknek szóló, a mese képzeletvilágába öltöztetett fűvészkönyvre, ami segítségével a természetben is fel lehet ismernie a gyereknek a történetben szereplő, baráttá lett növényt, mert őt is lenyűgözte gyermekkorában egy angol nyelvű mesés botanikuskönyv.
Hogy is születtek a történetek? Az összegyűlt gyerekeknek és őket kísérő szülőknek G. Kristóf Éva elújságolta, hogy Léda unokája segítségével, aki maga is ott ült a könyvet bemutatókkal együtt, épp a nagyi ölben. Ő volt az, aki a „vezetőbíró” volt otthon: melyik növényhez írt mese mennyire tetszik, és melyik a kedvenc. A megalkotott történetből a költőnő ihletet merítve például kutyasétáltatás, úszás közben megalkotta a könnyen megtanulható, gyermekhez és felnőttekhez egyaránt szóló költeményt. Éva pedig illusztrálta. Akkor csöppent bele ebbe az új világba – mesélte -, amikor fiatal nagyiként tanítvánnyá lett egy neves művészeti körben – most egy három éves művészeti képzésre sikerült felvételt nyernie!
Bodrog Beáta
 
- Könyvek gyermekeknek a Harmat Kiadótól
- Ifjúsági könyvek a Harmat Kiadótól
- Névre szóló mesekönyvek
 
- Erdély fejedelmei társasjáték

Hagyományos, táblás társasjáték
Egyedülálló, történelmi témájú, a fiatalok műveltségét játékos keretek között építő szórakozás!
A magyar történelem dicső korszakát, az erdélyi fejedelmek szabadság-harcainak idejét feldolgozó történelmi – földrajzi játék klasszikus táblás tár-sasjáték, amely dobókockával családi-, vagy gyermekközösségben játszható. Erdélyország fejedelmei közül a nyolc legismertebb személyiség életútját követhetik nyomon a történelmi Magyarország térképén, megismerve azok élettörténetét és azokat a helyeket, ahol nevezetes tettek kötődnek nevükhöz.
A játékdoboz borítója (méret 32 x 51 x 4 cm)
Tartozékok: térképes történelmi térképlap (64 x 51 cm), 8 fejedelem kártya életrajzzal,
84 városszelvény, játékszabály, 6 figura és dobókocka
További információ, megrendelés: www.vitezgrafika.hu

A játékszabály itt megtekinthető.

Belépés
tagcsaládoknak:

Nagycsaládban élni jó!
Osys Kft.
Érd
Bajcsy-Zs. út 15.

Keresztyén könyvek és ajándékok, igés kerámia, póló, kereszt, játék
konyvesbolt.oromhir.hu
web: osys