Az oldal fejlesztés alatt áll. Egyes tartalmak még nem lesznek elérhetők!
Édesanya és a XXI. század
Szombaton délelőtt tartotta Egyesületünk a NOE által életre hívott Minikonferenciát. 
Révész Szilvia fantasztikus előadásában arról hallhattunk, milyen az anyaság helyzete a mai világban.
Röviden összefoglalom azok számára, akik nagyon szerettek volna eljönni, de nem adatott meg nekik a szabad délelőtt.

József Attila Mama című verse 85 évvel ezelőtt jelent meg.  Abban a korban József Attila mamájának kihívás volt anyának lenni.
Az anya szerepe most nem nehezebb, csak nem egyértelmű.  Rengeteg lehetőségünk van és nincsenek kimondott normák, szabályok. Túl sok lehetőség közül a választás egyúttal lemondással jár. Mi, nagycsaládosok a családot választottuk értékként.  Ebben kell erősnek lenni és stabilan állni a folyamatosan változó közegben, hogy gyerekeinket is fel tudjuk készíteni a változásra. Legyünk rugalmasak!
A XXI. században több helyről kapjuk az impulzusokat, hogy 'Most szerezd meg - most legyél boldog'. A fogyasztói társadalomban nehezen lehet erősnek lenni.  Tudatosan kell élni, folyamatosan kompromisszumokat kötni, mert mi a hosszútávú befektetést választottuk, amely örökké tart.
A mai munkakörülmények, lehetőségek egyre inkább a nőknek kedveznek, akik megosztott figyelemmel multifunkcionálisak (szemben a férfiak dobozos gondolkodásával). Tanuljunk a férfiaktól és próbáljunk meg nem mindent egyszerre megoldani. 
Nehéz elfogadni, de a mai informatikai világban mi, szülők bevándorlók vagyunk, gyerekeink pedig bennszülöttek. Ha szeretnénk megérteni gyerekeinket és a közelükben maradni, nyitottá kell válnunk az ő világuk felé.
Anyának lenni Művészet.  Fogadjuk el saját döntéseinket és éljük saját életünket, mert ekkor válunk áldássá!

'Irányítsd saját életed, ne az élet irányítson téged!'

Szeretettel,

Rába Mónika

Nem található automatikus leírás.