Az oldal fejlesztés alatt áll. Egyes tartalmak még nem lesznek elérhetők!
Szülők iskolája 2/5

Az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete idén is megszervezi a SZÜLŐK ISKOLÁJA 5 alkalmas rendezvénysorozatot, az eseménynek az Epicentrum ad otthont.


Fall Leaves

M E G H Í V Ó

 

Egyesületünk az idei évben is megszervezi a Szülők iskoláját 5 alkalommal.

 

A második alkalom 2018. november 8-án 18:00 órai kezdettel 
az Epicentrum Rendezvényközpont lesz megtartva (2030 Érd, Jenő utca 15-18.)

 

Előadó: Tassi Miklós

Téma: Pénzügyi háztartásunk berendezése
A család pénzügyi kötelezettségei és lehetőségei. Kiaknázható lehetőségek és elkerülendő csapdák. Népszerű megoldások és alig ismert eszközök családunk anyagi biztonságának megteremtésére.

 Részvétel ingyenes!

(Ha valaki tud és szeretne, önkéntes alapon hozzájárulhat a teremhasználathoz).

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!  

Ága-Boga Egyesület elnöksége

Fall Leaves1/5. KÓBER ILDIKÓ: A MODERN KORI RABSZOLGASÁG

"Az emberkereskedelem és a modern kori rabszolgaság napjainkban is létező valóság. Mennyire vannak veszélyben gyermekeink? A jövőjük, de a mi jövőnk is attól függ, mit cselekszünk ma!"

Beszámoló

Tegnap tartottuk Egyesületünk által szervezett Szülők iskolája 1. alkalmát, melyre Kóber Ildikót, a Set Free Movement magyarországi koordinátorát hívtuk meg előadónak.
Nagyon hasznos információkat kaptunk tőle. 
A modern kori rabszolgaság sokféle tekintetben jelen van a világban és köztünk is, itt Magyarországon.  Ildikó elsősorban a fiatal lányok prostitúciójára, illetve a fiúk munkára kényszerítéséről osztott meg velünk tényeket.  Sajnos Magyarország sem kivétel az emberkereskedelem alól.  Rávilágított ő is arra, hogy mennyire fontos a szülők szerepe ebben a kérdésben is.  Egyre több az online felületeken történő megvezetés.
Mindenki veszélyeztetett. Mindenkinek vannak egyéni problémái, melyet saját maga egyedül nehezen, illetve egyáltalán nem tud feldolgozni.  Az erre szakosodott 'gazemberek' ezeket a pontokat jól felismerik és kihasználják.
Amit tehetünk, hogy odafigyelünk egymásra, együttérzést tanúsítunk mások irányába.  Mindenki szeretetre és elfogadásra vágyik.  Nem a világot kell megváltanunk, saját hozzáállásunkon kell változtatni és a világ változni fog.
Ildikó elsősorban a megelőzésben próbál segítséget nyújtani, érzékenyítő tréningeket tart, illetve felkészít arra, hogy mit tegyünk, ha mégis megtörténik velünk is az, amit ma még nem sejtünk, hogy velünk is megeshet.  
CSAK A SZERETET KÉPES ÁTFORMÁLNI A VILÁGOT!!!
Rába MónikaNem található automatikus leírás.