Bemutatkozás

"Feladatunk sóvá lenni az "ízetlenné lett" világban, "hegyen épített
várossá" válni a védtelen emberi közösségekben, s "világosságot
ragyogni" a szolidaritást mellőző, szeretetlenséget hordozó társadalomban"


2006. novemberében 10 család elhatározta, hogy szövetségre lép és megalakítja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Érdi Csoportját. Kezdeti kis csoportunk valaminek a hiányát töltötte be a családok életében, mert egyre többen csatlakoztak a csoporthoz és adták tovább a hírt. Sok család korábban a NOE egyéni tagja volt, amely inkább elvi alapokon nyugvó tagságot jelentett, mint konkrét segítségnyújtás.

A 2007. év sikereihez a családokban buzgó tenni akaráson túl hozzájárult Érd Megyei Jogú Város által nyújtott támogatás és az országos egyesület oltalma is.
Programjainkon egyre többen lettek. Újabb és újabb igények, ötletek merültek fel, hogyan tudjuk odafigyeléssel egymás életét könnyebbé tenni. Számos rendezvényünk nem csak tagcsaládjainknak volt elérhető.

2007. novemberében elkészült a saját alapszabályunk és önálló közhasznú egyesületet hoztunk létre, mely a NOE tagegyesületeként működik.

Egyesületünk célja:
- a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése, a közösség működtetése;
- az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért, a családokért és a gyermekekért, mint a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése;
- a nagycsaládok által képviselt értékek felmutatása a társadalom, környezetünk felé
- a nagycsaládosok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata;

Mit jelentenek ezek a célok? Nagyon sokat. Programjainkon a szülők beszélgetnek egymással, a gyermekeink együtt játszanak. Értjük mit jelent egyszerre öt gyerkőccel óvodába, iskolába menni. Ruha cseréket szervezünk tartunk, ha segíthetünk ezzel egymáson. Közös termékbeszerzéseket szervezünk, az így nyert kedvezmény segítség a családoknak. Együtt közösen sokszor a kevésből segítünk azoknak, akiknek még kevesebb van. Egymás véleményét kérjük, ha szükségünk van egy megbízható szakemberre. Közösen takarítottunk a Fundoklia völgyben és szeretnénk további önkéntes munkákat is végezni környezetünk szépítésére, jobbítására.

Sokszor súlyos terheket cipelünk, egy-egy komolyabb betegség, munkanélkülivé válás könnyen csőd közelébe sodorhatja a családokat. Ezekben a nehéz helyzetekben is megpróbálunk segíteni, odafigyelni a másikra. Sokszor fáradtak vagyunk, gondterheltek, elkeseredettek. De gyermekeink olyan ajándékok számunkra, ami nem pótolható semmivel. Egy-egy ölelés, egy-egy puha, maszatos puszi a munkába indulónak. Látni ahogy szeretik egymást, ahogy számíthatnak egymásra, ahogy megtanulnak lemondani dolgokról csak azért, hogy a másiknak jobb legyen. Egy-egy esti vacsoránál ahogy zsong az asztal körül az élet, vagy amikor már fáradtan vörös szemekkel még rájuk nézünk, hogy igen, mind alszik: egy, kettő, három, négy....

Ilyenek vagyunk, talán sokak számára csodabogarak, nekünk ez természetes.
Ha te is ilyen csodabogárnak érzed magad, csatlakozz hozzánk, szeretettel várunk!
Ha egyet értesz a céljainkkal és lehetőséged van támogatni minket, azt is megteheted, hálásan köszönjük!

Kapcsolódó oldalak:

rendezvényeink

Rólunk írták, mi írtuk